Een Zendingsboot voor de Molukse Archipel...

SIZ Zendingsvelden Kom kijken in het kindertehuis Hammu Pangia van Fien Wutun op het eiland Sumba Naar de bediening van Paul Pouwelse op de Molukken Maak kennis met Remi en Tjandra op Papoea Nieuw Guinea! Het verkrijgen van drinkwater is vaak een groot probleem in het gebied. SIZ wil watermakers brengen naar dit droge gebied. Om de verschillende eilanden te kunnen bereiken hebben we een zendingsbootje nodig. Om de bijbelscholen op de eilandjes meer zelfvoorzienend te maken willen we grond aankopen voor groentetuinen. Op de arme eilandjes is weinig tot geen medische zorg. Daarom willen we 2 zelfvoorzienende medicijnwinkeltjes opzetten. Lesgeven op de bijbelscholen op de eilandjes beschouwen we als een belangrijk onderdeel van onze bediening.

Zendingsboot Campagne van Start

Om de vele eilandjes in de Molukken beter te kunnen bereiken met onze bediening hebben we ds.Pouwelseeigenlijk onze eigen zendingsboot nodig. Het reizen langs de (arme) eilandjes gaat al jaren erg moeizaam en kende zelfs gevaarlijke momenten door het slechte materieel dat plaatselijk te huur is.

Een van de doelstellingen van de boot is om toekomstige zendingsboot? haar te gebruiken als een varend mini gezondheids-centrum:

Deze varende poli moet een klein medisch team, periodiek langs de posten van de verschillende dun bevolkte en veraf gelegen Molukse eilanden brengen en de posten voorzien van medicijnen en apparatuur en de bevolking in die gebieden waar geen artsen zijn, goede gezondheidszorg gaan geven en bij calamiteiten hulp bieden. Daarnaast zal het medisch team ook zorg besteden aan voorlichting voor de eilandbewoners over hygiene, het belang van schoondrinkwater, het nut van gevarieerde voeding enz. Binnenkant toekomstige zendingsbootenz. Ook willen we korte cursussen van een week, trainingen en seminars aan boord van de boot organiseren.

De boot kost zo'n 60.000 euro. Dat is een heel bedrag, maar we vertrouwen op onze grote God. Er is inmiddels (december 2018) een flink deel van het benodigde bedrag binnen.

We bidden dat Hij ook uw hart mag aanraken om betrokken te worden bij dit project. Voor vragen en giften: 06 – 15861475 of bezoek de giften pagina op deze site.

Met vriendelijke groet

ds. Paul Pouwelse


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player